Jouw winkelwagen

Dit is handig om te weten over je iPhone (en wist je waarschijnlijk nog niet)

Op je iPhone zitten wat functies die je echt van iemand moet horen om er achter te komen en sommige dingen lijken heel logisch maar kun je juist beter niet doen, we hebben 5 handige tips voor jouw iPhone.

 

Apps sluiten: voor de batterij niet doen

Misschien sluit je de openstaande apps om je telefoon sneller te laten werken en batterij te besparen, het eerste klopt maar voor de batterij heeft apps sluiten, of juist elke keer opnieuw openen slechte invloed. Elke keer dat je een app helemaal opnieuw opent moeten gegevens weer worden opgehaald, wat meer energie kost dan het tab gewoon open te laten. De snelheid zal niet dramatisch afnemen als je een aantal apps open hebt, je kunt apps die echt iets op de achtergrond uitvoeren (zoals maps) beter wel weg swipen.

 

Verwijderde tekst terughalen

Je haalt vast wel eens (te veel) tekst weg wat je liever wou bewaren. Gelukkig is hier op IOS een functie voor, na het verwijderen van tekst zoals in een Whatsapp bericht of e-mail kun je schudden om de tekst terug te halen.

 

Een gesloten Safari tab opnieuw openen

Nog even over per ongeluk dingen verwijderen, als je een Safari tab sluit en geen zin hebt om je hele geschiedenis door te spitten is hier ook een handig trucje voor. In het overzicht van tabbladen kun je het plusje ingedrukt houden, nu zie je recent gesloten tabs waar je gewoon weer in kunt.

 

Muziek vergeten uit te zetten

Soms is het fijn om met een muziekje in slaap te vallen, maar niet als je later weer wakker word omdat de muziek nog aan staat. Je kunt een timer zetten en hier instellen dat je wilt stoppen met afspelen wanneer de timer afloopt, over een uur bijvoorbeeld.

 

Foto’s verbergen in de galerij

Er zijn foto’s die we liever niet delen met mensen die even tussen je vakantiefoto’s willen kijken, daarom kun je foto’s uit je gallery verbergen. Dit doe je door de foto ingedrukt te houden, op delen te klikken en dan verbergen.

Vervolgens kun je de foto weer terugvinden in het albumoverzicht, helemaal onderaan via “verborgen”.

 

Hopelijk is het gebruiken van je iPhone nu nog iets handiger.
Heb jij nog een goede tip? We zijn benieuwd, deel ze in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van handigs.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 241 reviews.