Jouw winkelwagen

Google Home mogelijkheden van derde partijen

Met Google Home kun je een hoop, maar naast de eigen functies zijn er ook third party apps waar je handige dingen mee kunt. We zetten er 5 voor je op een rijtje.

 

“Hey Google, praat met Bol.com”

Met de Bol.com app voor Google home kun je standaard vragen naar de dagdeal of op zoek gaan naar een cadeau, er word dan gevraagd naar de leeftijd van de persoon, het budget en een omschrijving van de persoon. Als je toestemming geeft om de cadeau ideeën naar je telefoon te sturen krijg je deze als melding te zien, makkelijk toch? Rond sinterklaas kunnen kinderen zeggen dat ze hulppiet willen worden, dan krijgen ze een verhaal te horen.

 

“Ok Google, praat met PostNL”

Als je jouw PostNL account gekoppeld hebt via de Google Home of assistent app kun je door middel van dit commando via PostNL vragen wanneer je pakket word bezorgt. Als je account nog niet is gekoppeld kun je PostNL er alsnog bij roepen, dan krijg je simpel een link in je meldingen waarmee je dit kunt instellen, tevens vind je ook gemakkelijk de dichtstbijzijnde PostNL locatie om bijvoorbeeld je pakket af te geven.

 

“Heey Google, praat met Albert Heijn”

Aan Appie kun je vragen wat er in de bonus is en deze dingen vervolgens aan je virtuele boodschappenlijst toevoegen. Ook vraag je makkelijk wat voor recepten er zijn met een bepaald ingrediënt, zoals “wat kan ik maken met kip”, je hoort gelijk hoe lang dit duurt om te maken.

 

“Oke Google, praat met Buienradar”

Je kunt aan Google zelf natuurlijk al vragen of het gaat regenen, maar buienradar heeft een handige functie voor mensen met hooikoorts. Als je vraagt of je last krijgt van hooikoorts kun je een plaats kiezen en dan word het antwoord je voorgeschoteld.

 

“O hey Google, praat met NOS”

Om snel het laatste nieuws te horen kun je de NOS er bij halen, ook de zogeheten wekdienst is mogelijk waarin je op de hoogte gehouden word over het nieuws van de afgelopen nacht, het weer en dingen waar je die dag over gaat horen, handig als dagkennis kickstart in de ochtend.

 

Hopelijk kun je hier mee nog handiger gebruikmaken van je Google Home, Home mini, Nest hub of gewoon de assistent te vinden op veel Android smartphones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van handigs.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 235 reviews.