Er is veel onduidelijkheid of pasjes bij je telefoon onveilig is, een bekende vraag is “Raakt mijn bankpas beschadigd door deze in/achter mijn telefoon(hoesje) te bewaren?”.
Verschillende technieken in een bankpas en andere pasjes
NFC / RFID (Contactloos betalen)
Contactloos betalen, inchecken of een deur openen door een toegangspas voor een kaartlezer te houden. De NFC chip zit in veel pasjes en is vaak niet zichtbaar, bij de bankkaart zit deze in de kaart zelf.
De NFC chip kan niet beschadigd raken door een pasje bij de telefoon te bewaren.
EMV (Bankpas insteken)
Dit is de goud/zilverkleurige chip die zichtbaar is in een bankpas.
EMV techniek kan alleen stukgaan door een enorme hoeveelheid straling, bijvoorbeeld als je deze in de magnetron doet. Smartphones mogen niet zoveel straling afgeven, dus jouw smartphone maakt EMV chips niet kapot.
Magneetstrip (Bankkaart doorheen halen)
In Nederland zijn wij sinds 2013 de EMV techniek gaan gebruiken in plaats van magnetische strips omdat deze defect konden raken door krassen. De magnetische kracht van een smartphone is niet sterk genoeg om deze magneetstrip te demagnetiseren, een magneet die binnen in een koelkast zit zou dit wel kunnen. Er is sowieso geen reden om je zorgen te maken om de magneetstrip, deze techniek kom je alleen nog tegen in het buitenland en bij sommige creditcards.
Op de foto is (1) of waar de pijl naar wijst de magneetstrip zoals deze op de meeste bankpasjes op de achterkant zichtbaar is.
Even tussendoor
Mogen we je maximaal 1 keer per week iets handigs sturen? Zoals nieuwe artikelen, producten en kortingen?
Je krijgt direct een 10% kortingscode! Je kunt je uiteraard weer afmelden wanneer je wilt.
[wc_mailchimp_subscribe_discount]
Het is dus veilig om pasjes achter jouw telefoon te bewaren.
Met een opplakbare pashouder voor telefoon heb je makkelijk al je pasjes bij de hand, onze PlakWallet is beschikbaar voor elke smartphone of hoesje met een vrij oppervlak van 9cm lang en 5,5cm breed.